Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μαι και ενημερωθείτε πρώτοι για τα προϊόντα μας!

Αιθέριο έλαιο καλεντούλας

H καλέντουλα χρησιμοποιούνταν στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ως θεραπευτικό βότανο, αλλά και ως συστατικό σε φαγητά και καλλυντικά. Tο λάδι της είναι γνωστό για τις αντιφλογιστικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές αλλά και κυρίως για τις επουλωτικές του ιδιότητες.Τα άνθη της περιέχουν αιθέρια έλαια, σαπωνίνες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, ασβέστιο κ.α
Tο αιθέριο έλαιο της καλέντουλας βοηθά στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος, επουλώνει τσιμπήματα, κοψίματα και πληγές. Μπορεί να αποτελέσει βάση για κρέμες,σε φυτικές αλοιφές,σε λοσιόν αλλά και σε πολλά άλλα φυσικά καλλυντικά. Θεωρείται ιδανικό για μασάζ αρωματοθεραπείας. Eίναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα ενδείκνυται για ξηρές, πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.
Το αιθέριο έλαιο παρουσιάζει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιβιοτικές, αντισπασμωδικές, απολυμαντικές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Βάλτε 5-10 σταγόνες στο νερό του μπάνιου για την νευρική ανησυχία και την κατάθλιψη..
ονομάζονται αιθέρια, γιατί αποτελούν προϊόν απόσταξης, δηλαδή υγροποίησης των ατμών των αιθέρων του φυτού.
Ολα τα αιθέρια έλαια πρέπει πάντα να αραιώνονται.